Chili con carne met zure room

Yolanda van der Jagt
Yolanda van der Jagt
Yolanda werkte onder meer met Jamie Oliver bij The River Café in Londen en daarna bij het beroemde restaurant Chez Panisse in Californië. De laatste jaren maakt ze naam als succesvolle kookboeken auteur en receptontwikkelaar.

  • Voorbereiding: 15’
  • Bereiding: 50’
  • Totale tijd: 65’

Ingrediënten

  • 1 grote ui, in vieren gesneden
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • 1 rode peper, in stukjes
  • 2 rode paprika’s, in grove blokken
  • 4 el olijfolie
  • 300 g rundergehakt
  • peper & zout
  • 1 prei, in stukken van 1 cm
  • 400 ml tomatenblokjes
  • 2 el paprika poeder
  • 1 el gemalen komijn
  • 1/4 tl gemalen kaneel
  • 800 g bruine bonen (uit blik), afgespoeld
  • 8 el zure room

Stap 1

Plaats het MultiBlade-mes in de pan. Voeg ui, knoflook en rode peper toe. Sluit deksel en druk 5 seconden op Pulse knop. Open deksel en schraap zijkanten schoon met spatel. Voeg paprika toe en druk 2 x 1 seconde op Pulse knop. Schep uit pan op bord. Spoel en droog pan.

Stap 2

Vervang Mes door StirAssist-menger. Doe olie en gehakt in de pan. Voeg zout naar smaak toe. Sluit deksel en verwijder dop. Selecteer STEW/STOVEN P5. Stel tijd in op 15 minuten, druk op start. Schuif Speed knop naar INT.

Stap 3

Open voor stap 2 deksel en voeg alle ingrediënten plus 50 ml water toe. Breng op smaak met zout en peper. Sluit deksel met dop. Stel tijd in op 30 minuten. Druk op start. Schuif Speed knop naar INT. Schep chili con carne op 4 borden. Schep de zure room erop. Lekker met gekookte rijst, taco-chips en guacamole.

Chef suggestie

Gebruik 1 tl gerookte paprikapoeder in plaats van gewone paprikapoeder voor een volle ‘smokey’smaak.

Alternatief 1

Vervang het gehakt voor vegetarisch gehakt en voeg extra stukjes portobello paddenstoelen toe voor bite en smaak.

Alternatief 2

Maak een heerlijke bonen schotel met diverse bonen. Bijvoorbeeld bruine bonen, kikkererwten kidneybeans en witte bonen.

EEN RECEPT VAN YOLANDA VAN DER JAGT

Yolanda van der Jagt heeft bij gerenommeerde restaurants in binnen- en buitenland gewerkt. Zij werkte onder meer met Jamie Oliver bij The River Café in Londen en daarna bij het beroemde restaurant Chez Panisse in Californië. De laatste jaren maakt ze naam als succesvolle kookboeken auteur en receptontwikkelaar
"Als de Cookprocessor op het aanrecht staat gebruik je hem doorlopend. Ook naast het gewone fornuis waar pannen op staan. Het wordt een onderdeel van in je keuken"