Erwtensoep met munt

Cook Book
Cook Book

  • Voorbereiding: 1’
  • Bereiding: 35’
  • Totale tijd: 36’

Ingrediënten

  • 1 grote ui, gepeld, in 4 gesneden
  • 150 g gerookt spek, in blokjes
  • 500 g erwten, vers of diepvries
  • 1 l water
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 100 ml magere room
  • handvol verse muntblaadjes
  • 1 kruidentuiltje
  • peper

Stap 1

Plaats het ‘MultiBlade’-mes in de kom. Voeg ui en spek toe. Sluit het deksel. Druk 5 seconden op Pulse. Selecteer KOKEN P2 en druk op Start. Stap 1 verschijnt op het display. Druk op Start om te bevestigen.

Stap 2

Na Stap 1: doe de overige ingrediënten in de kom. Sluit het deksel maar verwijder de dop. Druk op Start om Stap 2 te activeren.

Stap 3

Na Stap 2: druk op Annuleren om de warmhoudfunctie uit te schakelen. Verwijder het kruidentuiltje. Sluit het deksel, met de dop. Breng de snelheid langzaam naar 10 en laat 1 à 2 minuten draaien. Voeg naar wens peper toe en dien warm op.

Tip

wil je een zeer fijn gemixte soep, laat dan 5 minuten draaien op snelheid 10.