Hummus met citroen en koriander

Yolanda van der Jagt
Yolanda van der Jagt
Yolanda werkte onder meer met Jamie Oliver bij The River Café in Londen en daarna bij het beroemde restaurant Chez Panisse in Californië. De laatste jaren maakt ze naam als succesvolle kookboeken auteur en receptontwikkelaar.

  • Voorbereiding: 0’
  • Bereiding: 10’
  • Totale tijd: 10’

Ingrediënten

  • 400 g gekookte kikkererwten, afgespoeld
  • 2 el tahin
  • 4 el olijfolie
  • 1½ citroen, uitgeperst
  • peper & zout
  • 100 ml water
  • 20 g koriander, grof gesneden

Stap 1

Plaats in de grote kom de kleine kom met het Mini MultiBlade mes. Doe kikkererwten erin. Sluit deksel, schuif speed knop naar 12 en pureer fijn. Schraap los met spatel.

Stap 2

Voeg tahin-dressing, olie, citroensap toe. Sluit deksel, schuif speed knop naar 10 en draai 2 min. tot een zalvige puree. Voeg naar gewenste dikte water toe.

Stap 3

Open deksel, voeg koriander toe. Druk 5 sec. op pulse knop. Breng op smaak met zout en peper. Schep hummus in mooi bakje. Serveer met een beetje olijfolie, kikkererwten en flatbread of stokbrood.

Chef suggestie

Voeg 1 el fijn gesneden gezouten citroen toe (te koop bij Turkse of Marokkaanse winkel).

Alternatief 1

Door veel verschillende rauwkost zoals, jonge bospeen, paprika repen, venkel, radijsjes, komkommerrepen en tomaatjes bij de hummus te serveren heb je een heerlijk voorgerecht.

Alternatief 2

Vervang de kikkererwten door witte bonen voor een zachtere substantie en smaak.

EEN RECEPT VAN YOLANDA VAN DER JAGT

Yolanda van der Jagt heeft bij gerenommeerde restaurants in binnen- en buitenland gewerkt. Zij werkte onder meer met Jamie Oliver bij The River Café in Londen en daarna bij het beroemde restaurant Chez Panisse in Californië. De laatste jaren maakt ze naam als succesvolle kookboeken auteur en receptontwikkelaar.
"Als de Cookprocessor op het aanrecht staat gebruik je hem doorlopend. Ook naast het gewone fornuis waar pannen op staan. Het wordt een onderdeel van in je keuken"