Yolanda werkte onder meer met Jamie Oliver bij The River Café in Londen en daarna bij het beroemde restaurant Chez Panisse in Californië. De laatste jaren maakt ze naam als succesvolle kookboeken auteur en receptontwikkelaar.
Voorbereiding: 15’
Bereiding: 45’
Totale tijd: 60’
Ingrediënten
200 g milde chorizo, in blokjes
300 g pastinaak, geschild en grote stukken
300 g wortel, geschild en in grote stukken
1 Kg stevige aardappelen, ongeschild en in achten
4 medium uien, gepeld en in ringen
2 teentjes knoflook, gepeld
2 takjes tijm, blaadjes van de takjes gerist
40 g boter
Stap 1
Plaats StirAssist-menger in de pan. Doe chorizo bij groenten in pan. Sluit deksel zonder dop. Selecteer FRY/BRADEN P1. Stel tijd in op 5 minuten. Druk op start.
Stap 2
Voeg aardappelen, uien, tijm en 300 ml water toe. Sluit deksel zonder dop. Selecteer PUREE/PUREREN P2. Druk op start. Vervang StirAssist-menger door MultiBlade-mes. Voeg boter en (grof gemalen) peper en zout naar smaak toe. Druk 2 x 2 seconden op Pulse knop om te mengen. Warm nog een paar minuten door.
Chef suggestie
Voeg in plaats van water witte wijn aan de hutspot toe.
Alternatief 1
Maak vegetarische hutspot zonder chorizo. Gebruik dan de helft van de boter om de groenten in aan te bakken. Voeg op het laatst grof gehakte geroosterde amandelen of hazelnoten toe.
Alternatief 2
Gebruik dikke Griekse of Turkse yoghurt in plaats van boter om de hutspot mee af te maken.
EEN RECEPT VAN YOLANDA VAN DER JAGT
Yolanda van der Jagt heeft bij gerenommeerde restaurants in binnen- en buitenland gewerkt. Zij werkte onder meer met Jamie Oliver bij The River Café in Londen en daarna bij het beroemde restaurant Chez Panisse in Californië. De laatste jaren maakt ze naam als succesvolle kookboeken auteur en receptontwikkelaar.
"Als de Cookprocessor op het aanrecht staat gebruik je hem doorlopend. Ook naast het gewone fornuis waar pannen op staan. Het wordt een onderdeel van in je keuken"