Limonade

Cook Book
Cook Book

  • Voorbereiding: 1’
  • Bereiding: 2’
  • Totale tijd: 3’

Ingrediënten

  • 5 or 500 g onbespoten citroenen, gewassen, in 4 gesneden
  • 150 g bloemsuiker
  • 5 verse takjes munt met blaadjes
  • 1,5 l water

Stap 1

Plaats het ‘MultiBlade’-mes in de kom. Voeg de citroenen, de poedersuiker en de munt toe. Sluit het deksel. Breng de snelheid langzaam naar 10 en laat 20 à 30 seconden draaien.

Stap 2

Open het deksel. Doe het water in de kom. Sluit het deksel. Breng de snelheid langzaam naar 8 en laat 30 à 45 seconden draaien.

Stap 3

Zeef de limonade door de diepe Stoomschaal. Zet de limonade in de koelkast tot hij koud is of serveer met ijsblokjes.

TIP

Smaakt de limonade te bitter, giet hem dan door een fijnere zeef zodat er geen citroenschillen meer in zitten. Ook lekker met verse gember of groene thee, of met wat wodka of gin als aperitief in de zomer.