Limoncello-citroenvla met aardbeien

Yolanda van der Jagt
Yolanda van der Jagt
Yolanda werkte onder meer met Jamie Oliver bij The River Café in Londen en daarna bij het beroemde restaurant Chez Panisse in Californië. De laatste jaren maakt ze naam als succesvolle kookboeken auteur en receptontwikkelaar.

  • Voorbereiding: 5’
  • Bereiding: 8’
  • Totale tijd: 13’

Ingrediënten

  • 6 eierdooiers
  • 60 ml limoncello
  • 60 ml vers geperst citroensap
  • 100 g kristalsuiker
  • 200 g aardbeien, schoongemaakt

Stap 1

Plaats Eierklopper in de pan. Voeg alle ingrediënten behalve de aardbeien toe. Sluit deksel met dop. Stel temperatuur in op 80°C en de timer op 8 minuten. Stel de snelheid in op 5. Druk op start.

Stap 2

Verdeel ondertussen aardbeien over 4 glazen of schaaltjes. Schep limoncello-citroenvla (warm of lauw) over aardbeien.

Chef suggestie

Giet alle ingrediënten in de kom. Druk 5 seconden op de Pulse knop. Laat niet langer dan 1 uur staan met de deksel erop tot gebruik.

Alternatief 1

Gebruik voor een alcoholvrije vla in plaats van Limoncello, citroensiroop.

Alternatief 2

Maak warme chocolade vla met chocolade likeur in plaats van limoncello. Gebruik pure-chocolademelk in plaats van citroensap.

EEN RECEPT VAN YOLANDA VAN DER JAGT

Yolanda van der Jagt heeft bij gerenommeerde restaurants in binnen- en buitenland gewerkt. Zij werkte onder meer met Jamie Oliver bij The River Café in Londen en daarna bij het beroemde restaurant Chez Panisse in Californië. De laatste jaren maakt ze naam als succesvolle kookboeken auteur en receptontwikkelaar.
"Als de Cookprocessor op het aanrecht staat gebruik je hem doorlopend. Ook naast het gewone fornuis waar pannen op staan. Het wordt een onderdeel van in je keuken "