Mossel - komkommersoep

Yolanda van der Jagt
Yolanda van der Jagt
Yolanda werkte onder meer met Jamie Oliver bij The River Café in Londen en daarna bij het beroemde restaurant Chez Panisse in Californië. De laatste jaren maakt ze naam als succesvolle kookboeken auteur en receptontwikkelaar.

  • Voorbereiding: 10’
  • Bereiding: 5’
  • Totale tijd: 15’

Ingrediënten

  • 1 komkommer, gewassen in stukken
  • 2 sjalotten, in stukken
  • 1 kg mosselen, schelpen goed gewassen
  • 2 el olijfolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • 6 el basilicum, dragon of kervel, fijn gehakt geknipt of geplukt
  • 150 g griekse yoghurt
  • peper & zout

Stap 1

Plaats MultiBlade-mes in de kom. Voeg komkommer en sjalotten toe. Sluit deksel, druk 10 sec. op de pulse knop. Open deksel en schraap los. Sluit deksel en druk nogmaals op pulse tot de komkommer bijna fijn is

Stap 2

Verwijder mes en plaats StirAssist-menger. Voeg mosselen, olie, azijn toe. Sluit deksel met afsluitdopje. Druk op BOIL/KOKEN P2.

Stap 3

Open deksel, voeg kruiden en yoghurt toe. Breng op smaak met zout en peper. Sluit deksel, druk op KOKEN P2. (als de mosselen al een beetje zijn geopend, draai handmatig naar 3 min. druk op start).

Stap 4

Schep de mosselen en soep in diepe kommen.

Chef suggestie

Voor 2 personen een heerlijk licht hoofdgerecht met wat brood en aioli.

EEN RECEPT VAN YOLANDA VAN DER JAGT

Yolanda van der Jagt heeft bij gerenommeerde restaurants in binnen- en buitenland gewerkt. Zij werkte onder meer met Jamie Oliver bij The River Café in Londen en daarna bij het beroemde restaurant Chez Panisse in Californië. De laatste jaren maakt ze naam als succesvolle kookboeken auteur en receptontwikkelaar.
"Als de Cookprocessor op het aanrecht staat gebruik je hem doorlopend. Ook naast het gewone fornuis waar pannen op staan. Het wordt een onderdeel in je keuken"