Pizzadeeg met parmezaanse kaas en oregano

Yolanda van der Jagt
Yolanda van der Jagt
Yolanda werkte onder meer met Jamie Oliver bij The River Café in Londen en daarna bij het beroemde restaurant Chez Panisse in Californië. De laatste jaren maakt ze naam als succesvolle kookboeken auteur en receptontwikkelaar.

  • Voorbereiding: 5’
  • Bereiding: 35’
  • Totale tijd: 40’

Ingrediënten

  • 250 g witbrood bloem of ‘00’ italiaanse bloem
  • 150 ml water
  • ½ zakje gedroogde gist (à 7 g)
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 tl zout
  • 1 el lichte basterdsuiker
  • 1 el rozemarijn, naaldjes grof geknipt
  • 50 g parmezaanse kaas, geraspt

Stap 1

Plaats Deegmes in de pan. Voeg bloem, water en gist toe. Sluit deksel. Selecteer DOUGH/DEEG MAKEN P1 en druk op start.

Stap 2

Open deksel voeg olie, zout, suiker en oregano en kaas toe. Sluit opnieuw, selecteer DOUGH/DEEG MAKEN en druk op Start voor stap 1.

Stap 3

Druk daarna op start voor stap 2. Druk dan op start voor stap 3 om het rijzen te activeren. Verdeel het gerezen deeg in 4 gelijke stukken en rol uit. Bestrijk met de groente tomatensaus (zoek recept op in de app.) en beleg naar smaak.

Chef suggestie

Maak Pizze Bianche - witte pizza’s; beleg de pizza’s met mozzarella, dun gesneden witte ui, ansjovisfilet en extra geraspte Parmezaanse kaas. Deeg dun uitrollen. Oven voorverwarmen op 250 °C. Bak de pizza’s in 5 minuten goudbruin en gaar.

Alternatief 1

Heb je deeg over: maak er lange dunne soepstengels van met zeezout of maanzaadjes of sesamzaadjes. Bak in een voorverwarmde oven op 200 °C in ca. 10 minuten goudbruin en gaar.

Alternatief 2

Een zoete pizza met crème fraîche op de bodem, dunne plakjes appel, bruine basterd suiker en wat kaneel erover.

EEN RECEPT VAN YOLANDA VAN DER JAGT

Yolanda van der Jagt heeft bij gerenommeerde restaurants in binnen- en buitenland gewerkt. Zij werkte onder meer met Jamie Oliver bij The River Café in Londen en daarna bij het beroemde restaurant Chez Panisse in Californië. De laatste jaren maakt ze naam als succesvolle kookboeken auteur en receptontwikkelaar.
"Als de Cookprocessor op het aanrecht staat gebruik je hem doorlopend. Ook naast het gewone fornuis waar pannen op staan. Het wordt een onderdeel van in je keuken"