Yolanda werkte onder meer met Jamie Oliver bij The River Café in Londen en daarna bij het beroemde restaurant Chez Panisse in Californië. De laatste jaren maakt ze naam als succesvolle kookboeken auteur en receptontwikkelaar.
Voorbereiding: 5’
Bereiding: 15’
Totale tijd: 20’
Ingrediënten
20 g verse gember, geschild
500 g schone rabarber, in stukken van 4 cm en gewassen
60 g fijne kristalsuiker
150 ml vers geperst sinaasappelsap
1 vanille stokje, in de lengte gehalveerd
400 g (lambada) aardbeien schoongemaakt
Stap 1
Plaats StirAssist-menger in de kom. Voeg rabarber, geraspte gember, suiker en sinaasappelsap toe. Schraap met punt van een mes vanillemerg uit stokje en voeg toe. Sluit deksel zonder de maatbeker. Druk op STEW/STOVEN P3 en druk op start.
Stap 2
Druk met spatel op stukjes rabarber om te kijken of rabarber gaar is. Sluit deksel zonder dop. Druk op STEW/STOVEN P1 draai de tijd naar 3 minuten. Druk op start om rabarber verder gaar te stoven.
Stap 3
Halveer aardbeien en verdeel over 4 diepe borden. Schep rabarbercompote ernaast. Lekker met een bol vanille ijs.
CHEF SUGGESTIE
Hak 2 el verse muntblaadjes fijn en roer door rabarbercompote.
ALTERNATIEF 1
Vanillesuiker; maal het leeggehaalde vanillestokje met 100 g suiker in kleine kom met mini MultiBlade-mes. Bewaar huisgemaakte vanillesuiker in een luchtdicht afgesloten potje.
ALTERNATIEF 2
Vries schoongemaakte aardbeien in. Pureer in kleine kom + Mini MultiBlade-mes de aardbeien met 2 el honing en verse basilicumblaadjes.
EEN RECEPT VAN YOLANDA VAN DER JAGT
Yolanda van der Jagt heeft bij gerenommeerde restaurants in binnen- en buitenland gewerkt. Zij werkte onder meer met Jamie Oliver bij The River Café in Londen en daarna bij het beroemde restaurant Chez Panisse in Californië. De laatste jaren maakt ze naam als succesvolle kookboeken auteur en receptontwikkelaar.
"Als de Cookprocessor op het aanrecht staat gebruik je hem doorlopend. Ook naast het gewone fornuis waar pannen op staan. Het wordt een onderdeel van in je keuken"