Rendang rundvlees

Yolanda van der Jagt
Yolanda van der Jagt
Yolanda werkte onder meer met Jamie Oliver bij The River Café in Londen en daarna bij het beroemde restaurant Chez Panisse in Californië. De laatste jaren maakt ze naam als succesvolle kookboeken auteur en receptontwikkelaar.

  • Voorbereiding: 10’
  • Bereiding: 120’
  • Totale tijd: 130’

Ingrediënten

  • 2 citroengras stengel (sereh), gepeld in 4 stukken
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 2 medium uien, gepeld en in stukken
  • 6 el kokosolie
  • 600 g runder-riblapjes, in stukjes 2 cm
  • 6 el boemboe voor rendangvlees
  • 200 ml dikke kokosmelk
  • peper en zout
  • 6 takjes koriander

Stap 1

Plaats MultiBlade-mes in de pan. Voeg citroengras en knoflook toe. Sluit deksel. Druk 15 seconden op Pulse knop. Schraap zijkanten schoon met spatel. Voeg ui toe. Sluit deksel met dop. Druk 5 seconden op Pulse knop.

Stap 2

Vervang mes door StirAssist-menger. Voeg kokosolie en vlees toe. Sluit deksel zonder dop. Selecteer STEW/STOVEN P3. Druk op start. Voeg boemboe en kokosmelk toe. Voeg naar smaak zout en peper toe. Sluit na de bereiding deksel zonder dop. Selecteer STEW/STOVEN P4. Druk op start.

Stap 3

Voeg blaadjes Koriander toe. Sluit deksel. Druk 2 seconden op Quick Stir. Serveer met rijst en gestoomde groenten.

Chef suggestie

Boemboe zelf maken: Meng in de kleine kom met Mini MultiBlade: 8 gepelde sjalotje, 2-4 rode pepers (hoe meer hoe heter), 2 el korianderzaad, 2 el komijnzaad, 2 el koenjit, 10 kemirinoten, 10 cm schoongemaakte gemberwortel, 4 cm schoongemaakte stukjes laos, 8 gepelde teentjes knoflook, 30 g trassi en ½ el zout. Maal tot fijne pasta. FRY/BRADEN P1 in wat kokosolie.

Alternatief 1

Stoof met het vlees ook een paar salam- en djoeroek poeroetblaadjes mee als je die kunt krijgen.

Alternatief 2

Vervang het rundvlees door lamsvlees of geit.

EEN RECEPT VAN YOLANDA VAN DER JAGT

Yolanda van der Jagt heeft bij gerenommeerde restaurants in binnen- en buitenland gewerkt. Zij werkte onder meer met Jamie Oliver bij The River Café in Londen en daarna bij het beroemde restaurant Chez Panisse in Californië. De laatste jaren maakt ze naam als succesvolle kookboeken auteur en receptontwikkelaar.
"Als de Cookprocessor op het aanrecht staat gebruik je hem doorlopend. Ook naast het gewone fornuis waar pannen op staan. Het wordt een onderdeel van in je keuken"