Risotto met groene en witte asperges

Yolanda van der Jagt
Yolanda van der Jagt
Yolanda werkte onder meer met Jamie Oliver bij The River Café in Londen en daarna bij het beroemde restaurant Chez Panisse in Californië. De laatste jaren maakt ze naam als succesvolle kookboeken auteur en receptontwikkelaar.

  • Voorbereiding: 10’
  • Bereiding: 30’
  • Totale tijd: 40’

Ingrediënten

  • 1 Medium ui gepeld en in vieren
  • 4 el olijfolie
  • 300 g risottorijst
  • 400 g groene en witte asperges, geschild, in 4 stukken
  • ½ citroen, schil geraspt en uitgeperst
  • 120 ml witte wijn
  • 500 ml kippen- of groentebouillon
  • peper & zout
  • ½ tl gemalen foelie of nootmuskaat
  • 25 g boter

Stap 1

Plaats MultiBlade-mes in de kom. Voeg ui toe. Sluit deksel met dop. Druk 5 seconden op Pulse. Schraap zijkanten schoon met spatel.

Stap 2

Vervang mes door StirAssist-menger. Voeg olie toe. Sluit deksel zonder dop. Selecteer STEW/STOVEN P9. Druk op Start. Bij het akoestisch signaal de rijst. Sluit deksel. Draai de tijd op 22 minuten. Druk op start.

Stap 3

Bij het akoestisch signaal de wijn en de asperges via de opening in het deksel toevoegen en opnieuw op Start drukken om door te gaan met de bereiding

Stap 4

Bij het akoestisch signaal de bouillon via de opening in het deksel toevoegen en opnieuw op Start drukken om door te gaan met de bereiding. Als de bereiding klaar is, boter en wat geraspte citroenschil toevoegen en 15 seconden mengen op snelheid 3.

Chef suggestie

Braad eerst een paar eetlepels pijnboompitjes in een scheutje olie in de kom met het programma P3. Schep ze uit de pan. Start risotto. Voeg ze op het laatst aan de risotto toe.

Alternatief 1

Strooi fijngehakt hardgekookt ei, heel kleine schouderham blokjes en fijngehakte peterselie over de risotto.

Alternatief 2

Vervang asperges door schorseneren en voeg op laatst met de boter fijngehakte peterselie en wat geraspte (harde) geitenkaas toe.

EEN RECEPT VAN YOLANDA VAN DER JAGT

Yolanda van der Jagt heeft bij gerenommeerde restaurants in binnen- en buitenland gewerkt. Zij werkte onder meer met Jamie Oliver bij The River Café in Londen en daarna bij het beroemde restaurant Chez Panisse in Californië. De laatste jaren maakt ze naam als succesvolle kookboeken auteur en receptontwikkelaar.
"Als de Cookprocessor op het aanrecht staat gebruik je hem doorlopend. Ook naast het gewone fornuis waar pannen op staan. Het wordt een onderdeel van in je keuken"