Shanghai paksoi met gember, rode peper, limoen en sojasaus

Yolanda van der Jagt
Yolanda van der Jagt
Yolanda werkte onder meer met Jamie Oliver bij The River Café in Londen en daarna bij het beroemde restaurant Chez Panisse in Californië. De laatste jaren maakt ze naam als succesvolle kookboeken auteur en receptontwikkelaar.

  • Voorbereiding: 5’
  • Bereiding: 10’
  • Totale tijd: 15’

Ingrediënten

  • 6 cm gemberwortel, geschild
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • klein stukje rode peper, zonder pitjes
  • sap en geraspte schil van 1 limoen
  • 40 ml sojasaus
  • 600 g shanghai (mini) paksoi, evt. gehalveerd
  • 6 el (australische) gembersiroop

Stap 1

Meng in een schaaltje de geraspte gember, de knoflook en de gemalen rode peper

Stap 2

Giet 200 ml water, sojasaus, limoensap en schil in de kom. Plaats stoomschaal met daarin paksoi in de kom. Dek af met stoomdeksel. Selecteer STEAM/STOMEN P1. Druk op start.

Stap 3

Voeg gembersiroop toe aan het sojamengsel dat op de bodem van de kom blijft zitten. Schep sojamengsel over paksoi.

Chef suggestie

Druppel wat sesamolie over de gestoomde paksoi met gember, rode peper, limoen en sojasaus.

Alternatief 1

Maak bimi, venkelparten of bloemkool op dezelfde manier.

Alternatief 2

Stoom met de paksoi ook gepelde grote garnalen of stukken visfilet mee. Is ook erg lekker met het sojamengsel.

EEN RECEPT VAN YOLANDA VAN DER JAGT

Yolanda van der Jagt heeft bij gerenommeerde restaurants in binnen- en buitenland gewerkt. Zij werkte onder meer met Jamie Oliver bij The River Café in Londen en daarna bij het beroemde restaurant Chez Panisse in Californië. De laatste jaren maakt ze naam als succesvolle kookboeken auteur en receptontwikkelaar.
"Als de Cookprocessor op het aanrecht staat gebruik je hem doorlopend. Ook naast het gewone fornuis waar pannen op staan. Het wordt een onderdeel van in je keuken"