Tortilladeeg

Yolanda van der Jagt
Yolanda van der Jagt
Yolanda werkte onder meer met Jamie Oliver bij The River Café in Londen en daarna bij het beroemde restaurant Chez Panisse in Californië. De laatste jaren maakt ze naam als succesvolle kookboeken auteur en receptontwikkelaar.

  • Voorbereiding: 10’
  • Bereiding: 10’
  • Totale tijd: 20’

Ingrediënten

  • 140 g bloem + extra om te bestuiven
  • 100 g maisbloem (fijn of grof)
  • 11/2 tl bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 50 g zachte boter
  • 100 ml warm water

Stap 1

Plaats Deegmes in de pan. Voeg alle ingrediënten toe. Sluit deksel met dop. Selecteer DOUGH/DEEGMAKEN. Druk op start. Verdeel deeg in 4 of 8 klein bolletjes. Leg ze op een bord en dek af met een schone doek of plasticfolie.

Stap 2

Rol de bolletjes deeg met een deegrol op een met bloem bestoven aanrecht uit. Rol ze uit tot dunne cirkels van 2 mm dik.

Stap 3

Verhit een droge koekenpan op middelmatig hoog vuur. Bak de tortilla’s één voor één aan beide kanten ca. 12 seconden. Stapel de tortilla’s op elkaar. Laat ze afkoelen en bewaar ze afgedekt met plasticfolie tot de vulling klaar is.

Chef suggestie

Maak tomatensaus: FRY/BRADEN P1, 25 minuten. Speed knop op INT. 3 tomaten (in stukken), 1 gesnipperde ui, 1 teen knoflook (in parten), 1 tl komijnpoeder, 1 tl gerookte paprikapoeder, ½ tl chilipoeder, wat zout en een scheut olijfolie in afgesloten pan zonder dop, met MultiBlade mes. Pureer in de pan met Multi-Blade mes glad.

Alternatief 1

Serveer met zwarte bonen, mais, zure room, grof gehakte koriander en stukken avocado of guacamole bij de tortilla’s. Verwarm de oven op 175 °C. Leg ze op een bakplaat naast elkaar en warm ze in ca. 5 minuten op. Of vul ze met chilli con carne (zoek op in de app). Rol de tortilla op, strooi er geraspte kaas over en bak in ca. 20 minuten gaar.

Alternatief 2

Zoek chilli con carne op in de app om er bij te serveren.

EEN RECEPT VAN YOLANDA VAN DER JAGT

Yolanda van der Jagt heeft bij gerenommeerde restaurants in binnen- en buitenland gewerkt. Zij werkte onder meer met Jamie Oliver bij The River Café in Londen en daarna bij het beroemde restaurant Chez Panisse in Californië. De laatste jaren maakt ze naam als succesvolle kookboeken auteur en receptontwikkelaar
"Als de Cookprocessor op het aanrecht staat gebruik je hem doorlopend. Ook naast het gewone fornuis waar pannen op staan. Het wordt een onderdeel van in je keuken"