Zalm met olijven en broccoli

Yolanda van der Jagt
Yolanda van der Jagt
Yolanda werkte onder meer met Jamie Oliver bij The River Café in Londen en daarna bij het beroemde restaurant Chez Panisse in Californië. De laatste jaren maakt ze naam als succesvolle kookboeken auteur en receptontwikkelaar.

  • Voorbereiding: 10’
  • Bereiding: 15’
  • Totale tijd: 25’

Ingrediënten

  • 100 g zwarte olijven, zonder pit
  • 1 volle el kappertjes
  • 6 el peterselie, geplukt
  • 2 el olijfolie
  • 500 g broccoli, in kleine roosjes
  • 500 g zalm, in 4 stukken

Stap 1

Plaats in de kom het Mini MultiBlade mes in de kleine kom. Voeg olijven, kappertjes en peterselie toe. Sluit deksel, druk 5 sec. op Pulse. Voeg olie toe, breng op smaak met zout en peper. Druk 5 sec. op de pulse knop. Open en schraap los. Schep de olijventapenade in een bakje.

Stap 2

Verwijder deksel, kleine kom en Mini MultiBlade mes. Vul de pan met 400 ml water. Leg de zalm in de diepe stoomschaal. Bestrooi met zout en peper. Verdeel de olijventapenade over de zalm.

Stap 3

Doe broccoli roosjes in ondiepe stoomschaal bestrooi met een beetje zout. Zet beide stoomschalen op de pan. Sluit af met de stoomdeksel. Selecteer STOMEN P1, draai handmatig tijd naar 7 min. Druk op start. Zalm mag nog rosé van binnen zijn.

Stap 4

Verdeel de broccoli over 4 borden, schep de zalm er naast. Lekker met nieuwe aardappels.

Chef suggestie

Leg de zalm met de huid naar beneden in de stoommand, zo blijft de vis sappiger.

Alernatief 1

Mediterrane tapenade: hak de volgende ingrediënten grof in de kleine kom met het Mini MultiBlade-mes: 100 g zwarte, ontpitte olijven, 1 teentje geschilde knoflook, 2 lepels geroosterde pijnboompitten, 3 halve gedroogde tomaten, 6 lepels verse basilicum en 2 lepels olijfolie.

Alernatief 2

U kunt de zalm vervangen door kabeljauwfilets.

EEN RECEPT VAN YOLANDA VAN DER JAGT

Yolanda van der Jagt heeft bij gerenommeerde restaurants in binnen- en buitenland gewerkt. Zij werkte onder meer met Jamie Oliver bij The River Café in Londen en daarna bij het beroemde restaurant Chez Panisse in Californië. De laatste jaren maakt ze naam als succesvolle kookboeken auteur en receptontwikkelaar.
"Als de Cookprocessor op het aanrecht staat gebruik je hem doorlopend. Ook naast het gewone fornuis waar pannen op staan. Het wordt een onderdeel in je keuken"