Skip the navigation

Basis sponscake

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Basic sponge cake

Deze traditionele Engelse cake is een smakelijke traktatie voor bij de thee.

Duration
Totaal45min
Voorbereiden15min
Koken30min

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer

Ingrediënten

Serveren

225 g

boter, zacht

225 g

basterdsuiker

4

eieren

225 g

zelfrijzend bakmeel

60 ml

melk

225 g

volle slagroom

120 g

frambozenjam

Stap voor stap

  1. Doe de zachte boter en suiker in de kom van de mixer/keukenrobot. Bevestig de draadgarde en klop door elkaar op snelheid 4 tot een bleke, luchtige massa ontstaat.

  2. Voeg de eieren, bloem en melk toe en klop deze 30 seconden op snelheid 2. Verhoog de snelheid naar 4 en klop 2 minuten.

  3. Verdeel het mengsel over twee springvormen van 18 cm.

  4. Bak in het midden van de oven gedurende 25-30 minuten op 180 °C totdat een spies die je in het midden van elke cake steekt, er schoon uitkomt. Laat de cake afkoelen en verwijder de cakes uit de springvormen.

  5. Doe de volle room in de kom van de mixer/keukenrobot met de draadgarde. Klop de slagroom op snelheid 8.

  6. Vul de sponscake met slagroom en frambozenjam en bestuif de bovenkant met poedersuiker.