Skip the navigation

Bietenbroodjes

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Beetroot breads

Verras je gasten met deze vrolijke, roze mini-broodjes, die je maakt met slechts 5 ingrediënten.

Duration
Totaal33min
Voorbereiden15min
Koken18min

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer

Ingrediënten

500 g

bloem

300 ml

rode bietensap

50 ml

olijfolie

2 theelepels

droge gist

1,5 theelepel

zout

Stap voor stap

  1. Doe de bloem, het bietensap, de olijfolie, de droge gist en het zout in de kom van de mixer/keukenrobot met een deeghaak. Mix op snelheid 1 gedurende 8 minuten tot een soepel deeg.

  2. Dek de kom af met een schone theedoek en laat 60 minuten rijzen op een warme plek.

  3. Snijd het deeg in 10 gelijke stukken en vorm er ronde bolletjes van. Dek af met een theedoek en laat nog eens 45 minuten rijzen.

  4. Bestrijk de broodjes met wat olijfolie en bestrooi met zwarte sesamzaadjes.

  5. Bak 18 minuten op 180°C.