Skip the navigation

Brood met pompoenpitten zonder gist

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Pumpkin seed bread without yeast

Snel broodrecept zonder gist, lekker met geitenkaas, honing en kruiden!.

Duration
Totaal55min
Voorbereiden20min
Koken35min

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer
BreadBowlBreadBowl

Ingrediënten

Serveren

360 g

tarwebloem

1 eetlepel

suiker

1,5 theelepel

bakpoeder

1 theelepel

bakpoeder

7 g

zout

230 ml

water

65 ml

olijfolie

40 g

pompoenpitten

Stap voor stap

  1. Doe de bloem voor wit brood, de suiker, het bakpoeder, de baking soda en het zout in de broodkom. Voeg het water en de olijfolie toe. Bevestig de kneedhaak op je KitchenAid Mixer/keukenrobot en zet deze op snelheid 1. Kneed het deeg ongeveer 1 minuut of tot het samenhangt. Voeg de pompoenpitten toe en kneed nog eens 30 seconden.

  2. Haal het deeg uit de kom en leg het op een met bloem bestoven oppervlak. Vorm het deeg tot een bal.

  3. Bekleed de binnenkant van het deksel met een rond stuk bakpapier en leg het deeg erop. Bedek het deeg met de broodkom en zet in de voorverwarmde oven op 230°C. Bak gedurende 30 minuten. Verwijder de broodkom van het brood en bak nog 5 minuten of tot de korst knapperig goudbruin is. Leg op een koelrek en laat het afkoelen alvorens te snijden.