Skip the navigation

Brownie cheesecake met frambozen

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Raspberry brownie cheesecake

Geweldig dessert dat twee van de meest favoriete cakes combineert: brownie en cheesecake!

Duration
Totaal1h
Voorbereiden30min
Koken30min

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer

Ingrediënten

Serveren

3

eieren, kamertemperatuur

115 g

gesmolten boter

120 g

chocoladestukjes

70 g

bloem

350 g

roomkaas

265 g

suiker

125 g

frambozen

Stap voor stap

  1. Voeg de gesmolten boter en 200 g suiker toe aan de kom van een mixer/keukenrobot met daarop een platte menghaak.

  2. Draai de snelheidsregelaar naar snelheid 4 en klop totdat de boter er wit en luchtig uitziet.

  3. Voeg 2 eieren toe en mix op snelheid 2 totdat alle ingrediënten zijn gecombineerd.

  4. Verwarm de chocoladestukjes in de magnetron op middelhoge temperatuur totdat ze zijn gesmolten. Doe de gesmolten chocolade in de kom van de mixer/keukenrobot en mix op snelheid 2.

  5. Voeg de bloem toe en mix opnieuw op snelheid 2 totdat alle ingrediënten zijn gecombineerd, maar niet langer.

  6. Verdeel het beslag gelijkmatig in een met bakpapier bedekte bakvorm en zet deze apart.

  7. Meng de roomkaas, 1 ei en 65 g suiker in een mixer/keukenrobot met de draadgarde op snelheid 4.

  8. Verdeel het roomkaasmengsel over het chocolade-browniebeslag. Meng de twee lagen beslag voorzichtig met een vork door een opwaartse en zigzagbeweging te maken.

  9. Leg de frambozen op het beslag.

  10. Bak gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Laat de cake afkoelen voordat je hem opdient.