Skip the navigation

Eigengemaakt bagels

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
bagels_thumbnail.jpg

Dit is een feilloos recept voor het maken van taaie New Yorkse bagels.

Duration
Totaal2h25
Voorbereiden1h40
Koken45min

Hulpmiddelen

FoodProcessorFoodProcessor

Ingrediënten

Serveren

280 ml

water, lauwwarm

20 g

basterdsuiker

7 g

droge instant gist

440 g

bloem

2 theelepels

zout

2 eetlepels

maanzaadjes

Stap voor stap

  1. Doe het water, de basterdsuiker en de droge gist in de kom van een foodprocessor met deegmes. Pulseer 5 keer en laat 5 minuten rusten.

  2. Voeg de helft van de bloem toe en begin met mixen op snelheid 1. Voeg de rest van de bloem geleidelijk toe. Meng tot zich een plakkerig, maar soepel deeg heeft gevormd. Doe het deeg in een ingevette kom en laat 1 uur rusten op een warme plaats.

  3. Duw het gerezen deeg omlaag en snijd het in 8 gelijke stukken. Vorm het deeg tot bolletjes en maak een gat door met je wijsvinger in het midden van de deegbolletjes te drukken. Zwaai het deeg rond je vinger om een 4 cm brede opening te maken. Laat 10 minuten rusten.

  4. Breng een grote pan water aan de kook en pocheer de bagels 30 seconden aan elke kant. Schik de gepocheerde bagels op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met eigeel. Strooi zaden over de bagels. Bak 20 minuten op 220 °C.