Skip the navigation

Engelse pudding

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - English pudding

Deze machtige, zoete en donkere pudding is een traditioneel Brits dessert dat na de kerstmaaltijd wordt geserveerd.

Duration
Totaal40min
Voorbereiden40min

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer

Ingrediënten

Serveren

100 g

ontpitte dadels, grof gehakt

100 g

gedroogde cranberry's

100 g

rozijnen

100 g

gekonfijte kersen

100 g

gekonfijte sinaasappelschilletjes, grof gehakt

50 g

pecannoten, grof gehakt

1 theelepel

gember, geraspt

1 theelepel

kaneel

100 ml

grand marnier

100 g

boter, zacht

100 g

bruine suiker

2

grote eieren, geklopt

50 g

zelfrijzend bakmeel

85 g

vers wit broodkruim

Stap voor stap

  1. Doe de dadels, cranberry's, rozijnen, gekonfijte kersen, gekonfijte sinaasappelschilletjes en gember in een pan. Voeg sinaasappelsap, sinaasappelrasp en Grand Marnier toe en verwarm het mengsel 10 minuten op een lage temperatuur. Roer af en toe totdat de ingrediënten zijn opgenomen en het mengsel kleverig is. Zet apart en laat afkoelen.


  2. Doe de boter, suiker, eieren en het zelfrijzend bakmeel in de kom van een mixer/keukenrobot met platte menghaak. Zet de snelheidshendel op 6 en mix tot het mengsel romig is.


  3. Voeg het vruchtenmengsel, de noten, het broodkruim en de kaneel toe. Meng op roersnelheid tot dit mengsel net is opgenomen.


  4. Vet een puddingvorm licht in en bedek de onderkant met een rond stukje bakpapier.


  5. Doe het mengsel in een puddingvorm. Bedek de vorm met bakpapier en folie. Maak dit stevig vast met touw en plaats de vorm in een stoomkoker of grote pan met voldoende zachtjes kokend water dat tot halverwege de zijkanten van de kom komt.


  6. Laat 4 uur stomen in een voorverwarmde oven van 160 °C, afgedekt met een deksel. Controleer tijdens het koken het waterniveau en vul zo nodig bij.


  7. Laat afkoelen. Garneer met poedersuiker en versier met bijvoorbeeld sinaasappel, cranberry's en rozemarijn.