Skip the navigation

Erwten en muntsoep

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Pea, avocado and mint soup

Duration
Totaal5min
Voorbereiden5min

Hulpmiddelen

BlenderBlender

Ingrediënten

Serveren

480 ml

groentebouillon

400 g

ontdooide, bevroren erwten

25 g

gehakte bosui (de groene delen en wat van het wit) (1 middelgrote bosui)

3/4 theelepel

zeezout of meer naar smaak

een snufje

vers gemalen zwarte peper

1/4

middelgrote avocado, ontpit en geschild

10 g

stevig aangedrukte verse muntblaadjes

2 theelepels

vers citroensap of meer naar smaak

Stap voor stap

  1. Doe de bouillon, erwten, bosui, het zout, de peper en de avocado in de mengbeker van de KitchenAid® Power Plus®-blender.

  2. Sluit het deksel en stel het Adapti-Blend™ Soup-programma in. Pureer totdat het toestel zichzelf uitschakelt.

  3. U kunt ook ongeveer 5 minuten pureren en de snelheid geleidelijk aan opvoeren van 1 tot 10.

  4. Voeg de muntblaadjes en het citroensap toe en pureer 10 tot 20 seconden op de hoogste snelheid totdat het mengsel glad en smeuïg is.

  5. Voeg zout, peper en citroensap toe naar smaak.

  6. De soep komt heet uit de blender.

  7. Serveer met een toefje zuivelvrije zure room en volle yoghurt en garneer met muntblaadjes.

  8. De hoeveelheid bosui is indicatief omdat ze er grote en kleine bosuien zijn. Een fijngehakte, middelgrote bosui is ongeveer 25 g. Het witte gedeelte kunt u eraf snijden en in zijn geheel in de mengbeker doen.