Skip the navigation

Falafel

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
falafel_thumbnail.jpg

Deze gebakken, kruidige falafels geven een verrassende twist aan je favoriete salades en wraps.

Duration
Totaal40min
Voorbereiden20min
Koken20min

Hulpmiddelen

MeatGrinderMeatGrinder
StandMixerStandMixer

Ingrediënten

Serveren

750 g

gedroogde kikkererwten

1 handjevol

peterselie

1 handjevol

koriander

3

knoflookteentjes

1

ui

1 theelepel

gemalen komijn

1,5 theelepel

zout

1 theelepel

zwarte peper

3 eetlepels

bloem

Stap voor stap

  1. Doe de gedroogde kikkererwten in een grote kom met 2 L water. Laat een nacht weken.

  2. Giet de kikkererwten af en voer ze door de vultrechter in de vleesmolen met de middelgrote maalschijf. Voeg de peterselie, koriander, knoflookteentjes en ui toe. Zet op snelheid 4 en gebruik de stamper om alle ingrediënten in te voeren.

  3. Voeg de bloem, komijn, zwarte peper en het zout toe aan de gemalen kikkererwten. Zet de mixer/keukenrobot met platte menghaak op snelheid 4 en meng tot er een stevig deeg is gevormd. Vorm de falafel met je handen tot schijven en plaats deze op een met olie ingevette bakplaat.

  4. Bak de falafel 20 minuten op 190°C. Serveer met pitabrood, wraps of in een salade.