Skip the navigation

Dip in falafelstijl met nacho's en saus

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Falafel style dip with nachos and sauce

Duration
Totaal20min
Voorbereiden20min

Hulpmiddelen

MeatGrinderMeatGrinder
StandMixerStandMixer

Ingrediënten

Serveren

200 g

kikkererwten in vocht

50 g

peterselie

60 ml

magere yoghurt

1/2 kruidnagel

knoflook

200 g

gezeefde tomaten

25 g

jalapeño's in vocht

1 eetlepels

witte azijn

4 eetlepels

sesamolie

1/3 theelepels

keukenzout

Stap voor stap

  1. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en was en droog de peterselie.

  2. Stel de voedselmolen in met de fijne maalschijf.

  3. Bevestig de voedselmolen met het voedselblad aan de KitchenAid mixer.

  4. Zet de snelheidsregelaar op 5 en voeg de peterselie toe via de vultrechter.

  5. Voeg de knoflook toe en duw indien nodig aan met de stamper.

  6. Voeg de kikkererwten toe.

  7. Voeg het komijnpoeder, 4 eetlepels olie, de yoghurt en 1/3 theelepel zout aan het mengsel toe.

  8. Doe de gezeefde tomaten, azijn, jalapeño's en een snufje zout in een kleine kom.

  9. Doe de dip in 4 kommetjes, maak af met het tomaatmengsel en serveer als voorgerecht met nacho's.

  10. Je kunt tijdens het blenden van de kikkererwten chilipeper aan het recept toevoegen voor het perfecte voorgerecht.