Skip the navigation

Flammkuchen

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Flammkuchen

Deze Duitse flammkuchen is zo gemaakt en absoluut de moeite waard.

Duration
Totaal30min
Voorbereiden15min
Koken15min

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer

Ingrediënten

Serveren

100 g

bloem

1/2 theelepel

zout

62 ml

water

1 eetlepel

olijfolie

75 g

zure room

1,5

kleine uien

75 g

verse roomkaas

1,5

takjes rozemarijn, fijngehakt

1,5 theelepel

honing

Naar smaak

zwarte peper

Stap voor stap

  1. Giet de bloem en het zout in de kom van de mixer/keukenrobot. Maak een kuil en giet daar het water en de olijfolie in.


  2. Plaats de kneedhaak op de mixer/keukenrobot, zet de snelheidsregelaar op 2 en meng 4 minuten. Het deeg is klaar als het terugveert als je er zachtjes op drukt.


  3. Leg het deeg op een met bloem bestoven oppervlak.


  4. Rol het deeg met een deegroller uit tot een dikte van +/- 3 mm. Leg het op een met olie ingevette bakplaat.


  5. Verdeel de zure room, uienringen, verse roomkaas en rozemarijn over het deeg. Sprenkel er wat vloeibare honing over en strooi er naar smaak wat zwarte peper over.


  6. Bak 15 minuten in een voorverwarmde oven van 260 °C.