Skip the navigation

Flespompoenbeignets

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Butternut fritters

Deze flespompoenbeignets zijn heerlijk als lunch of diner.

Duration
Totaal20min
Voorbereiden10min
Koken10min

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer
FoodProcessorAttachmentFoodProcessorAttachment

Ingrediënten

Serveren

225 g

flespompoen

7,5 g

patentbloem

1/2 teentje

knoflook, fijngehakt

1/2

ei

1/2 theelepel

gedroogde tijm

1/2 theelepel

nootmuskaat

1/2 theelepel

zout

1/2 theelepel

zwarte peper

1 eetlepel

olijfolie

Stap voor stap

  1. Schil de flespompoen.


  2. Bevestig de foodprocessor met de omkeerbare raspschijf op de mixer/keukenrobot. Rasp de pompoen op snelheid 4 in de kom.


  3. Doe de bloem, het zout, de nootmuskaat, de peper, de gedroogde tijm, het ei en de fijngehakte knoflook in de kom.


  4. Bevestig de platte menghaak op de mixer/keukenrobot en meng alle ingrediënten op roersnelheid.


  5. Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.


  6. Schep voor elke beignet een eetlepel beslag in een serveerring en druk plat met een spatel.


  7. Bak de beignets totdat de bodem goudbruin is. Draai ze om en bak dan de andere kant.


  8. Serveer direct.