Skip the navigation

Gele gazpacho

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Yellow gazpacho

Duration
Totaal15min
Voorbereiden15min

Hulpmiddelen

FoodStrainerFoodStrainer
StandMixerStandMixer

Ingrediënten

Serveren

100 g

cherrytomaten

150 g

gele perziken

100 g

gele paprika

25 g

knapperige broodcroutons

1/2 theelepel

kurkumapoeder

4 eetlepels

extra vergine olijfolie

2 eetlepels

witte wijnazijn

1/3 theelepel

zout

Stap voor stap

  1. Bevestig de fruit- en groentezeef op de KitchenAid keukenrobot. Zet een kom onder het hulpstuk (gebruik het stalen exemplaar dat bij de keukenrobot hoort), en een kleinere ervoor, onder het mondstuk waar de pulp uitkomt.


  2. Zet de keukenrobot op snelheid 5 en doe de cherrytomaten erin.


  3. Snijd de perziken in tweeën, verwijder de pit en snijd ze in parten. Steek ze in de opening en duw ze indien nodig voorzichtig naar beneden met de wisser.


  4. Voeg de in reepjes gesneden gele paprika toe en volg dezelfde procedure.


  5. Breng het mengsel op smaak met 2 eetlepels azijn, 4 eetlepels olie, 1/3 theelepel zout en 1/2 theelepel kurkumapoeder en meng goed.


  6. Verdeel over 4 glazen en serveer met de broodcroutons.


  7. Chilipeper is een must voor dit recept: voeg wat ijsklontjes en 3-4 druppels Tabasco toe aan het glas, roer en serveer.