Griekse salade
Deze Griekse salade is fris en pittig: perfect op een warme zomerse dag.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
Serveren
1
komkommer
1/2
rode uien
200 g
kerstomaten
200 g
feta
100 g
kalamata-olijven
1 eetlepel
citroensap
1 eetlepel
rodewijnazijn
1/2 theelepel
zout
1/4 theelepel
peper
1/2 theelepel
gedroogde oregano
60 ml
olijfolie
Stap voor stap
Plaats de omkeerbare raspschijf/snijschijf in de foodprocessor en snijd de komkommer op snelheid 2.
Doe de plakjes komkommer in een saladekom.
Gebruik dezelfde schijf en snijd de rode ui op snelheid 2. Doe in de kom.
Snijd de kerstomaten doormidden. Doe in de kom.
Voeg de Kalamata-olijven toe.
Snijd de fetakaas in blokjes. Doe in de kom.
Meng de rodewijnazijn en het citroensap met gedroogde oregano, zout en peper in een kleine kom. Voeg tijdens het mengen langzaam olijfolie toe.
Besprenkel de salade met de dressing.
Meng alles voorzichtig door elkaar en serveer met geroosterde pitabroodjes.