Skip the navigation

Hamburgers

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - BURGERS

Hier is je gids voor het maken van de perfecte rundvleeshamburger.

Duration
Totaal40min
Voorbereiden15min
Koken25min

Hulpmiddelen

MeatGrinderMeatGrinder
StandMixerStandMixer

Ingrediënten

Serveren

450 g

een stuk rundvlees

1/4

witte ui, grof gehakt

1 eetlepel

verse peterselie

1/4 eetlepel

gekneusde zwarte peperkorrels

1/4 theelepel

knoflookpoeder

1/2 eetlepel

zout

1/4 theelepel

chilipoeder

4 plakken

kaas naar keuze

160 g

koolsla

8 eetlepels

barbecuesaus

Stap voor stap

  1. Doe het rundvlees 15 minuten in de vriezer voordat je het gaat malen.


  2. Monteer de fijne maalschijf op de metalen voedselmolen en bevestig deze op de mixer/keukenrobot.


  3. Haal het stuk rundvlees uit de vriezer.


  4. Meng het stuk rundvlees, de witte ui, peterselie, zwarte peper, knoflookpoeder, zout en chilipoeder bij elkaar in een grote kom.


  5. Zet de mixer/keukenrobot op snelheid 4 en voer het stuk rundvlees in de metalen voedselmolen in.


  6. Maak 4 hamburgers van het rundergehakt en leg ze op een bakplaat die bedekt is met bakpapier. Laat ze 15 minuten rusten.


  7. Plaats een koekenpan op hoog vuur en wacht tot deze erg heet is. Leg de hamburgers in de koekenpan en wacht 2 minuten tot er een korst rond de randen van de hamburger is gevormd.


  8. Draai de hamburger om en leg er een plakje kaas bovenop. Bak nog 2 minuten.


  9. Maak de hamburger op, garneer met de koolsla en barbecuesaus of voeg je favoriete topping toe om je hamburger een persoonlijk tintje te geven.