Skip the navigation

Panna cotta met wortel en kokosmelk

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Carrot and coconut milk savory pannacotta

Duration
Totaal47min
Voorbereiden45min
Koken2min

Hulpmiddelen

FoodProcessorAttachmentFoodProcessorAttachment
StandMixerStandMixer

Ingrediënten

Serveren

50 ml

kokosmelk

75 ml

melk

75 g

babywortels

35 g

geschilde kokosnoot

5 g

blaadjes gelatine

1/2

limoen

10 g

koriander

2 eetlepels

zonnebloemolie

Snufje

zeezout

Stap voor stap

  1. Meng in een kom de kokosmelk met de gewone melk. Voeg peper en zout toe en verwarm het mengsel in de magnetron zonder het aan de kook te brengen.


  2. Week de gelatine een paar minuten in wat koud water. Knijp daarna het overtollige vocht eruit en voeg de warme vloeistof toe om ze op te lossen.


  3. Vul 4 siliconen vormpjes met het mengsel en zet ze in de vriezer om hard te worden.


  4. Was en schil de wortels.


  5. Plaats de omkeerbare schaafschijf op het foodprocessorhulpstuk en bevestig deze aan je KitchenAid keukenrobot. Zet een kom onder het hulpstuk.


  6. Zet een middelgrote kom onder het hulpstuk om de groenten op te vangen en zet de keukenrobot op snelheid 4. Steek de wortels een voor een in de opening van de foodprocessor en duw ze voorzichtig naar beneden met de wisser. Doe hetzelfde met de kokosnoot. Breng op smaak met het limoensap, 2 eetlepels olie, een snufje zout en de gehakte koriander. Haal de pannacotta's als ze klaar zijn uit de vormpjes en serveer ze op een bedje van wortel.


  7. Te wit? Laat een theelepel groene curry tijdens het verwarmen smelten in de melk voor extra kleur en smaak.