Skip the navigation

Hash browns

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Hash browns

Hash browns zijn het perfecte bijgerecht voor geroosterd vlees of gewoon als snack voor het diner.

Duration
Totaal25min
Voorbereiden25min

Hulpmiddelen

FoodProcessorFoodProcessor

Ingrediënten

Serveren

2

grote aardappelen

2 eetlepels

bloem

1

witte ui

1 theelepel

zout

1

ei

3 eetlepels

olijfolie

Stap voor stap

  1. Was en schil de aardappelen. Plaats de omkeerbare snij/-raspschijf met de raspkant richting het voedsel in de foodprocessor. Rasp de aardappelen op snelheid 2.

  2. Doe de aardappelen in een kom met ijskoud water om het zetmeel te verwijderen. Laat ze 10 minuten staan.

  3. Giet de geraspte aardappelen af, verwijder al het overtollige water door ze in een doek te wikkelen en in de aardappelen te knijpen tot het water er uitkomt.

  4. Rasp de uien op snelheid 2 in de foodprocessor. Voeg het mengsel toe aan de aardappelen. Voeg bloem, ei en zout toe en meng tot alles goed is vermengd.

  5. Verhit de olijfolie in een pan. Gebruik je handen om hamburgers te vormen van het mengsel. Doe ze in de pan met de olie en bak de burgers aan beide kanten goudbruin.