Skip the navigation

Huisgemaakte quiche lorraine

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Homemade quiche Lorraine

Heerlijke, hartige taart die je warm of koud kunt serveren.

Duration
Totaal1h
Voorbereiden10min
Koken50min

Hulpmiddelen

FoodProcessorAttachmentFoodProcessorAttachment
StandMixerStandMixer

Ingrediënten

Serveren

66,7 g

bloem

33,3 g

ongezouten boter, in blokjes gesneden

1/2 g

zout

13,3 g

warm water

53,3 g

spekblokjes

1/3

grote ui

1/3 eetlepel

olijfolie

43,3 g

gruyèrekaas, geraspt

83,3 g

room

2/3

eieren

1/12 theelepel

pepper

Stap voor stap

  1. Bevestig de foodprocessor met de blokjesschijf op de mixer/keukenrobot.


  2. Giet de olijfolie in een koekenpan en bak de ui op middelhoog vuur tot deze glazig wordt. Voeg de spekblokjes toe en bak ze lichtjes. Zet apart.


  3. Doe de bloem, het zout en de boter in de kom van de mixer/keukenrobot met de platte menghaak. Mix op snelheid 2 gedurende 2 minuten.


  4. Wanneer het mengsel een zanderige textuur heeft, vervang je de platte menghaak door de deeghaak. Voeg geleidelijk het water toe terwijl je op snelheid 2 kneedt.


  5. Vorm het deeg met je handen tot een bal wanneer het de juiste consistentie heeft, wikkel het in plasticfolie en zet 30 minuten in de koelkast.


  6. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak. Leg het deeg op een laag bakblik. Snijd het overhangende deeg af. Bak 10 minuten in een op 210 °C voorverwarmde oven.


  7. Verwijder de bonen en het bakpapier en laat 10 minuten afkoelen.


  8. Meng de room, eieren, zout en peper in een mixer/keukenrobot met een draadgarde op snelheid 4 goed door elkaar. Voeg 2/3 van de Gruyère toe en meng op snelheid 1.


  9. Schenk het roommengsel in de basis van de quiche. Voeg de uien en spek toe en dek deze af met de rest van de Gruyèrekaas.


  10. Bak 25-30 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven goudbruin.