Huisgemaakte ratatouille
Maak deze gezonde Franse groentenstoofpot in je eigen keuken.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
Serveren
1
ui
1
courgette
1
rode paprika
1
aubergine
2 teentjes
knoflook
een snufje
zout
3 eetlepel
olijfolie
150 ml
tomatenpuree
1 eetlepel
gedroogde tijm
1 eetlepel
gedroogde basilicum
Stap voor stap
Bevestig de foodprocessor met de snijroosterschijf op de mixer/keukenrobot. Zet de snelheidshendel op 6 en duw de ui en knoflooktenen erdoorheen.
Giet de olijfolie in een koekenpan. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze gedurende 5 minuten op laag vuur.
Hak de courgette, rode paprika en aubergine met de foodprocessor op snelheid 4. Voeg toe aan de pan. Voeg het zout, de tomatenpuree en de tijm en basilicum toe en roer. Laat gedurende 30 minuten zachtjes koken op laag vuur. Serveer het gerecht warm of koud.