Skip the navigation

Kastanjesoep

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Chestnut soup

Deze romige kastanjesoep is een heerlijk voorgerecht of een gezonde maaltijd op zich.

Duration
Totaal30min
Voorbereiden10min
Koken20min

Hulpmiddelen

HandBlenderHandBlender

Ingrediënten

2

sjalotten

2

wortel

2 stengels

bleekselderij

1 stengels

prei

1 eetlepel

boter

200 g

gekookte kastanjes

750 ml

groentebouillon

1

vers laurierblad

2 takjes

verse tijm

2 takjes

verse peterselie

1 takje

verse rozemarijn

150 ml

kookroom

40 g

hazelnoten, fijngehakt

Stap voor stap

  1. Schil en snijd de sjalotten en wortel. Was en snijd de bleekselderij en prei.

  2. Smelt de boter in een pan en bak de groenten ongeveer 10 minuten.

  3. Voeg de kastanjes en de bouillon toe. Bind de verse kruiden samen in een kruidenbuiltje en plaats dit in de soep.

  4. Laat de soep 20 minuten koken tot de groenten zacht zijn.

  5. Plaats de draadloze staafmixer in de soep. Druk tegelijkertijd op de variabele snelheidsregelaar en de aan/uit-knop en mix tot het mengsel volledig glad is.

  6. Garneer met room, peterselie en fijngehakte hazelnoten.