Skip the navigation

Lasagne

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Lasagna

Deze Italiaanse klassieker is een favoriet voor het hele gezin en is gemaakt met verse lasagnenoedels.

Duration
Totaal2h30
Voorbereiden30min
Koken2h

Hulpmiddelen

PastaRollerPastaRoller
StandMixerStandMixer

Ingrediënten

Serveren

1 teen

knoflook

1

ui

2

wortels

3 stengels

selderij

3 eetlepels

olijfolie

850 g

rundergehakt

200 ml

witte wijn

250 g

tomatensaus

1 theelepel

zwarte peper

1,5 theelepel

zout

100 g

boter

480 g

patentbloem

1 l

melk

4

eieren

230 g

parmezaanse kaas

Stap voor stap

  1. Voor de ragout pel en schrap je de knoflook, uien en wortelen. Verwijder de bladeren van de bleekselderijstengels.


  2. Duw de groenten door de foodprocessor waarop de snijkit is bevestigd.

  3. Doe de olijfolie in een grote koekenpan en bak de groenten gedurende 10 minuten.

  4. Voeg het vlees toe en bak dit bruin.

  5. Voeg de witte wijn, de tomatensaus, de helft van de peper en 1/3 van het zout toe.

  6. Laat een uur zachtjes koken op laag vuur.

  7. Om bechamelsaus te maken laat je de boter in een steelpan smelten. Voeg 80 g bloem toe en klop krachtig tot het een droge emulsie is geworden. Voeg de melk beetje bij beetje toe terwijl je blijft kloppen.

  8. Breng de saus op smaak met de andere helft van de peper, 1/3 zout en nootmuskaat.

  9. Om pastadeeg te maken doe je 400 g bloem en het overgebleven zout in de kom van de mixer/keukenrobot met de platte menghaak.

  10. Meng op snelheid 2 en voeg de eieren toe.

  11. Meng totdat het deeg een bal vormt.

  12. Vervang de platte menghaak door de kneedhaak. Kneed het deeg gedurende 4 minuten op snelheid 2.

  13. Bestrooi het deeg met bloem, wikkel het in plasticfolie en zet het 30 minuten in de koelkast. Bestrooi het deeg opnieuw met bloem en kneed het met de hand gedurende 1 minuut.

  14. Plaats de pastaroller op de mixer/keukenrobot. Stel de dikte in op 1.

  15. Maak het deeg soepeler door meerdere keren te rollen op snelheid 2.

  16. Vouw de pastavellen dubbel voordat je ze weer door de pastaroller haalt.

  17. Stel de dikte nu in op 2 en herhaal de laatste stap.

  18. Doe hetzelfde voor dikte 3.

  19. Snijd de pastavellen in lengtes die in je ovenschaal passen.

  20. Kook de pastavellen 30 seconden in bijna kokend water.

  21. Leg een laag pastavellen op de bodem van de ovenschaal. Schenk er een laag van de ragoutsaus overheen, gevolgd door een laag bechamelsaus. Voeg wat Parmezaanse kaas toe. Herhaal de lagen totdat de schaal vol is.

  22. Eindig met een laag bechamelsaus en een royale hoeveelheid Parmezaanse kaas.

  23. Bak de lasagne gedurende 35 minuten op 200 °C in een voorverwarmde oven.