Skip the navigation

Marmercake

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Marble Cake

Een verrukkelijke combinatie van vanille- en chocoladecake.

Duration
Totaal1h
Voorbereiden10min
Koken50min

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer

Ingrediënten

Serveren

315 g

boter, op kamertemperatuur

450 g

basterdsuiker

5

eieren

360 g

bloem

2 theelepels

bakpoeder

1/2 theelepel

zout

1/2 theelepel

vanille-extract

80 ml

volle melk

50 g

cacaopoeder

6 eetlepels

water

Stap voor stap

  1. Voeg de boter en 400 g basterdsuiker toe aan de kom van de mixer/keukenrobot met platte menghaak. Klop 3 minuten op snelheid 6 totdat er een luchtig mengsel ontstaat.

  2. Verlaag de snelheid naar 2 en voeg de eieren een voor een toe. Voeg de bloem, het bakpoeder, het zout, de vanille en de melk toe. Mix op snelheid 2 tot alles goed is gemengd.

  3. Verdeel het beslag in twee kommen.

  4. Doe 50 g basterdsuiker, de cacaopoeder en het water in een middelgrote kom en klop tot alles is gemengd. Doe het mengsel met het beslag in een van de kommen en mix op snelheid 1 tot alles goed is gemengd.

  5. Schep een deel van het vanillebeslag in een voorbereide pan en verdeel het over de bodem. Schep met een andere lepel een deel van het chocoladebeslag op de laag vanillebeslag. Druk het chocoladebeslag een beetje omlaag, zodat een deel van het vanillebeslag zichtbaar blijft. Herhaal deze stappen totdat de cakevorm 3/4 vol is.

  6. Bak 50 minuten in een voorverwarmde oven van 175 °C.