Noedels van zoete aardappel
Noedels van zoete aardappel zijn voedzaam en verrukkelijk.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
Serveren
70 g
cashewnoten
90 ml + extra water om de cashewnoten in te weken
water
1/2 theelepel
zout
1 theelepel
uienpoeder
1/2
citroen, sap
1 teen
knoflook
3
zoete aardappelen
3 eetlepels
olijfolie
1/2 theelepel
kerriepoeder
30 g
spinazie
5
basilicumblaadjes
1 theelepel
zwarte sesamzaadjes
Stap voor stap
Laat de cashewnoten ten minste 2 uur in water weken. Giet ze af en spoel ze grondig af.
Doe de cashewnoten in een foodprocessor en bevestig het multifunctionele mes.
Voeg 90 ml water, het zout, het uienpoeder, het citroensap en de knoflook toe. Pulseer tot de saus heel glad is.
Schil de zoete aardappelen. Bevestig de basis spiraalsnijder met het medium mes aan de mixer/keukenrobot. Snijd de zoete aardappelen tot spiraaltjes op snelheid 4.
Verhit de olie in een grote pan op hoog vuur. Voeg de zoete aardappelen en het kerriepoeder toe en meng tot de aardappelen knapperig worden.
Voeg de spinazie en basilicumblaadjes toe. Meng tot de spinazie slinkt. Meng opnieuw en serveer. Garneer met enkele zwarte sesamzaadjes.