Skip the navigation

Normandische taart

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Tarte Normande

Duration
Totaal45min
Voorbereiden20min
Koken25min

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer

Ingrediënten

250 g

bloem

40 g

basterdsuiker

100 g

suiker

1 theelepel

zout

125 g

boter

3

ei

1 kg

appels

50 g

amandelpoeder

200 g

zure room

45 ml

calvados

1 eetlepel

geroosterd amandelschaafsel

Stap voor stap

  1. Doe de bloem, de basterdsuiker en het zout in een kom van een mixer/keukenrobot voorzien van deeghaak. Voeg de boterblokjes toe en mix gedurende 2 minuten op snelheid 2. Voeg 1 ei toe en mix tot er deeg ontstaat.

  2. Wikkel het deeg in huishoudfolie en plaats het 30 minuten in de koelkast.

  3. Verwarm de oven voor op 220 °C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak. Plaats het uitgerolde deeg in een ingevette taartvorm.

  4. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd ze in partjes. Plaats de appelpartjes direct op het deeg, met enige overlap.

  5. Doe 2 eieren, suiker, amandelpoeder en zure room in de kom van een mixer/keukenrobot met draadgarde. Mix op snelheid 4 gedurende 1 minuut. Voeg calvados toe en mix 30 seconden op snelheid 4. Giet de vulling over de appels.

  6. Bak gedurende 25 minuten op 220 °C. Indien gebakken, besprenkelen met geroosterd amandelschaafsel. In de pan laten afkoelen.