Vorige bladzijde

Pâte brisée

Pâte brisée is een andere benaming voor korstdeeg. Het is een soort zanddeeg dat geschikt is voor zowel zoete als hartige vullingen en eenmaal je weet hoe het moet, vormt het een hoeksteen.

Begin met koken

Benodigdheden

Details

5

Ingrediënten

5

Stappen

Tijd

10'

Voorbereiding

0'

Koken

10'

Totaal

Ingrediënten

  • 225 ggewone bloem
  • Een snuifjezout
  • 1 elbasterdsuiker
  • 120 gongezouten boter, in blokjes gesneden en gekoeld
  • 2-4 elijskoud water
Maak het nu
  • Stap 1

    Doe de bloem, het zout en de suiker in de kom van de foodprocessor waaraan het mes is bevestigd, en pulseer een- of tweemaal om te mengen.

  • Stap 2

    Voeg de koude boter toe en pulseer een- of tweemaal tot de boter begint te breken. Voor de schilferige, lichte textuur van pâte brisée heb je stukjes boter nodig.

  • Stap 3

    Druppel er 2 eetlepel water in en pulseer tot het mengsel loskomt van de kom (je kan tot 4 eetlepel moeten toevoegen). Zet de foodprocessor uit wanneer het deeg klonters begint te vormen, en wel voordat het een bal vorm omdat het deeg dan taai wordt.

  • Stap 4

    Giet het mengsel op het werkblad en breng het voorzichtig met je handen bij elkaar. Vorm een platte cirkel, doe er vershoudfolie rond en leg minstens een uur in de koelkast.

  • Stap 5

    Het deeg kan voor verschillende recepten worden gebruikt, waaronder pasteitjes en taarten, en gebakken volgens het recept.

Onze favoriete gerechten

Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.

Open lasagne met geroosterde groenten en kruidenricotta

Door de tomatensaus te vervangen door frisse kerstomaatjes en de lasagne niet in de oven te gratineren,...

  • 30' Voorbereiding
  • 20' Koken

Crostini met chocoladetapenade

Tapenade is een Provençaalse olijvenpasta met kappers en ansjovis. In dit recept worden deze vervangen...

  • 10' Voorbereiding
  • 0' Koken

Mini-courgettequiche

Quiches zijn hartige pasteitjes uit korstdeeg met een vulling op basis van eieren, melk of room, met...

  • 60' Voorbereiding
  • 0' Koken

Koken is een reis
Uw reis begint hier

  • Recepten voor elke
    gelegenheid en elke stemming

  • Haal het meeste uit uw
    keukengerei met exclusieve recepten

  • Laat u inspireren

Registreren

Blijf op de hoogte

Schrijf u in op onze nieuwsbrief voor heerlijke kookinspiratie, handige tips en aanlokkelijke aanbiedingen van KitchenAid.

INSCHRIJVEN
Privacy*

Pâte brisée

Stap 1

Doe de bloem, het zout en de suiker in de kom van de foodprocessor waaraan het mes is bevestigd, en pulseer een- of tweemaal om te mengen.

Stap 2

Voeg de koude boter toe en pulseer een- of tweemaal tot de boter begint te breken. Voor de schilferige, lichte textuur van pâte brisée heb je stukjes boter nodig.

Stap 3

Druppel er 2 eetlepel water in en pulseer tot het mengsel loskomt van de kom (je kan tot 4 eetlepel moeten toevoegen). Zet de foodprocessor uit wanneer het deeg klonters begint te vormen, en wel voordat het een bal vorm omdat het deeg dan taai wordt.

Stap 4

Giet het mengsel op het werkblad en breng het voorzichtig met je handen bij elkaar. Vorm een platte cirkel, doe er vershoudfolie rond en leg minstens een uur in de koelkast.

Stap 5

Het deeg kan voor verschillende recepten worden gebruikt, waaronder pasteitjes en taarten, en gebakken volgens het recept.

Verlanglijstje

U moet zijn ingelogd om producten aan uw verlanglijstje toe te voegen.

Inschrijven

Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.