Skip the navigation

Pizza bianca

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Pizza bianca

De lekkerste pizza bianca die je ooit zult maken.

Duration
Totaal1h35
Voorbereiden1h15
Koken20min

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer

Ingrediënten

Serveren

450 g

bloem (type 00)

50 g

griesmeel

3 eetlepel

olijfolie

6 g

instant gist

1 theelepel

suiker

3/4 theelepel

zout

300 ml

lauwwarm water

240 g

ricotta

200 g

geraspte mozzarella

50 g

geraspte parmezaanse kaas

75 g

parmaham

25 g

rucola

Stap voor stap

  1. Doe gist in de kom van de mixer/keukenrobot. Schenk het lauwwarme water erover. Meng met een vork tot de gist is opgelost en schuimt.

  2. Doe bloem, griesmeel, suiker, zout en olijfolie in de kom.

  3. Plaats de kneedhaak op de mixer.

  4. Mix gedurende 1 minuut op snelheid 2 tot het geheel een kleverig deeg vormt.

  5. Kneed het deeg nog 8 minuten op snelheid 2. Het deeg moet glad en sponzig zijn.

  6. Leg het deeg op een met bloem bestoven oppervlak. Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken.

  7. Vorm elk stuk tot een bal door voorzichtig het midden omhoog te duwen en de onderkant dicht te knijpen.

  8. Leg op een met bloem bestoven oppervlak en dep met wat olijfolie.

  9. Bedek met een vochtige theedoek en laat het deeg 45 minuten rijzen.

  10. Pak het deeg op en drapeer het voorzichtig over de knokkels van beide handen. Draai het deeg rond, zodat de zwaartekracht het tot een cirkel uitrekt. Rek het deeg verder uit op het oppervlak en maak kuiltjes met je vingertoppen op 1 cm van de buitenrand. 

  11. Doe de ricotta, de Parmezaanse kaas en de helft van de geraspte mozzarella in de kleine kom van een mixer/keukenrobot.

  12. Bevestig de platte menghaak. Mix op snelheid 1 gedurende 30 seconden.

  13. Verdeel het kaasmengsel over de pizza's, tot aan de rand.

  14. Voeg de parmaham toe. Voeg tot slot de resterende geraspte mozzarella toe.

  15. Bestrijk de randen van de pizza met wat olijfolie. Bak 15-20 minuten op 200 °C.

  16. Garneer met rucola en serveer direct.