Skip the navigation

Ravioli van aubergine en quinoa met munt

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Aubergines and quinoa ravioli with fresh mint

Duration
Totaal1h25
Voorbereiden1h
Koken25min

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer
PastaRollerPastaRoller

Ingrediënten

Serveren

250 g

aubergines

25 g

sjalotjes

15 g

quinoa

100 g

geraspte parmezaanse kaas

15 g

verse muntblaadjes

200 g

tarwemeel

2

eieren

3 eetlepels

extra vergine olijfolie

1/4 theelepel

zout

Snufje

gemalen peper

Stap voor stap

  1. Verwarm 3 eetlepels olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de sjalotjes toe en roer tot ze zacht zijn (ca. 1-2 minuten). Strooi er 1/4 theelepel zout over. Voeg de blokjes aubergine, de quinoa en 1 glas water toe. Roer tot ze helemaal zacht zijn en het vocht is verdampt (ca. 10 minuten). Haal de pan van het vuur.


  2. Bevestig de kom en de garde aan de keukenrobot. Doe de gebakken aubergine, de fijngehakte muntblaadjes en de helft van de Parmezaan in de kom. Klop op snelheid 6 tot alles goed gemengd is.


  3. Doe de eieren, het meel en het zout in de kom van de keukenrobot. Bevestig de kom en de deeghaak aan de keukenrobot en zet deze op snelheid 2. Laat 2-3 minuten kneden. Is het deeg te droog, voeg dan één voor één een paar lepels water toe.


  4. Haal het deeg uit de kom en verdeel het in 4 stukken. Kneed een stuk met je handen tot een platte, rechthoekige vorm. Wikkel de andere stukken in huishoudfolie om te voorkomen dat ze uitdrogen.


  5. Bevestig de pastavelroller aan je keukenrobot en stel deze in op dikte 1. Zet de keukenrobot op snelheid 2 en haal het pastadeeg door de pastavelroller. Vouw het deeg in tweeën en haal het nogmaals door de roller. Doe dit meerdere keren voor mooi zacht deeg.


  6. Strooi wat meel over beide zijden van het deeg, zet de roller op dikte 3 en haal het deeg door de roller. Zet de dikte vervolgens op 4.


  7. Bevestig de raviolimaker aan de keukenrobot.


  8. Plaats de pastalinten aan beide zijkanten van de raviolimaker en voeg voorzichtig de inhoud toe. Gebruik hiervoor de bijgeleverde maatlepel zodat de pasta niet overvuld wordt.


  9. Maak de gevormde raviolikussentjes voorzichtig van elkaar los.


  10. Breng een pan gezouten water aan de kook, voeg de ravioli toe en kook ze 3-4 minuten.


  11. Giet de ravioli af in een vergiet en verdeel over 4 borden. Besprenkel met extra vergine olijfolie en de rest van de geraspte Parmezaan.


  12. Bestrooi voor het serveren met wat geraspte citroenschil.