Skip the navigation

Ricotta kaneelijs

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Ricotta and cinnamon ice-cream

Duration
Totaal30min
Voorbereiden30min

Hulpmiddelen

IceCreamMakerIceCreamMaker
StandMixerStandMixer

Ingrediënten

Serveren

150 g

poedersuiker

250 g

ricotta

100 ml

melk

200 ml

room

1 theelepel

kaneelpoeder

Stap voor stap

  1. Leg de kom van de roomijsmaker een dag van tevoren in de vriezer.

  2. Bevestig de kom en de garde aan de keukenrobot. Doe er de ricotta, suiker, melk, room en kaneel in. Klop 3-4 minuten op snelheid 4 tot alles goed gemengd is.

  3. Verwijder de kom, bevestig de roomijsmaker en sluit de roerstok aan.

  4. Zet de keukenrobot op snelheid 1, giet het mengsel in de kom van de roomijsmaker en zet de roerstok 20-30 minuten (afhankelijk van de temperatuur in de kamer) aan.

  5. Haal de kom eraf en verdeel het ijs met een ijsschep over coupes.

  6. Garneer met extra kaneelpoeder en serveer direct.

  7. Strooi er nog wat geraspte pure chocolade overheen.