Skip the navigation

Romige knoflook champignonsoep

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Creamy Garlic Mushroom Soup

Er is niets beters dan een kom van deze romige knoflook-champignonsoep

Duration
Totaal15min
Voorbereiden5min
Koken10min

Hulpmiddelen

BlenderBlender

Ingrediënten

Serveren

500 ml

groentebouillon

2 theelepel

verse thijm, gehakt

2 theelepel

knoflook, fijngehakt

250 g

champignons, in plakjes

2 eetlepel

boter

100 ml

slagroom

zout en peper

Stap voor stap

  1. Verhit de boter in een grote koekenpan.

  2. Voeg de fijngesneden knoflook toe en bak 30 seconden. Voeg de champignons toe en bak tot ze bruin zijn. Breng op smaak met zout en peper en laat nog een minuut op het vuur staan.

  3. Giet de groentebouillon en de room in de kan van een blender. Voeg de champignons en tijm toe.

  4. Zet de blender op de soepstand en kook tot het programma klaar is. Strooi er wat peper overheen en garneer met verse tijmtakjes.