Skip the navigation

Spaghetti

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Spaghetti

Deze spaghetti wordt ongetwijfeld een favoriet voor het gezin.

Duration
Totaal55min
Voorbereiden50min
Koken5min

Hulpmiddelen

PastaCuttersPastaCutters
PastaRollerPastaRoller
StandMixerStandMixer

Ingrediënten

Serveren

600 g

pastameel

6

eieren

1/2 theelepel

zout

Stap voor stap

  1. Doe de bloem en het zout in de kom van de mixer met de platte menghaak. Voeg de eieren toe en begin op snelheid 2 te mixen. Als je dunner deeg wilt, zet je de snelheid op 3.

  2. Meng totdat het deeg een bal vormt.

  3. Vervang de platte menghaak door de kneedhaak. Kneed het deeg gedurende 4 minuten op snelheid 2.

  4. Kneed het deeg nog 1 minuut met de hand. Bedek met huishoudfolie en zet het deeg 30 minuten in de koelkast. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken.

  5. Plaats de pastaroller op de mixer/keukenrobot. Stel de dikte in op 1.

  6. Maak het deeg soepeler door meerdere keren te rollen op snelheid 2.

  7. Stel de dikte nu in op 2 en herhaal de laatste stap.

  8. Bevestig de spaghettiroller en voer de pasta op snelheid 2 door de roller.

  9. Laat op het rek drogen. Kook gedurende 3-5 minuten in kokend water met flink wat zout.