Skip the navigation

Spinazie pistachepesto

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Spinach-pistachio pesto

Versier een salade of pastagerecht met deze spinazie-pistachepesto.

Duration
Totaal8min
Voorbereiden8min

Hulpmiddelen

BlenderBlender

Ingrediënten

Serveren

50 g

gepelde pistachenoten

225 g

verse spinazieblaadjes

50 g

verse, platte peterselieblaadjes

75 g

parmezaanse kaas

2

knoflookteentjes

1/4 theelepel

zout

120 ml

extra vierge olijfolie

Stap voor stap

  1. Rooster de pistachenoten gedurende circa 5 minuten in een koekenpan op middelhoog vuur tot ze geurig zijn; beweeg ze af en toe om ervoor te zorgen dat ze gelijkmatig worden geroosterd.

  2. Doe alle pesto-ingrediënten, behalve de olijfolie, in een kan van een blender en meng ze met de pulsstand. Voeg de olijfolie langzaam toe tot het geheel goed is gemengd, maar nog wel een grove structuur heeft.

  3. Smeer het mengsel op je sandwich of roer het door de pasta.

  4. Mogelijk heb je niet alle olie nodig, of moet je nog wat extra toevoegen om de gewenste consistentie te bereiken.