Skip the navigation

Steak tartaar met mozzarrellamousse en pistachenoten

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Beef tartare with mozzarella mousse and pistacchio

Duration
Totaal20min
Voorbereiden20min

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer
MeatGrinderMeatGrinder

Ingrediënten

Serveren

150 g

magere haasbiefstuk

60 g

mozzarella

25 g

zure room

1 eetlepel

balsamicoazijn

5 g

basilicum

1 eetlepel

mosterdsaus

2 eetlepel

extra vergine olijfolie

snufje

zeezout

snufje

zwarte peper

50 g

pistachenoten

Stap voor stap

  1. Bevestig de kom en de garde aan de keukenrobot. Voeg de mozzarella, zure room, zout, peper en 2 eetlepels olie toe. Klop op snelheid 4 tot alles goed gemengd is.


  2. Zet de grove maalschijf op de voedselmolen en bevestig deze aan de KitchenAid keukenrobot. Plaats het voedselblad erbovenop, en zet een middelgrote kom onder de molen.


  3. Snijd het vlees in blokjes, zet de keukenrobot op snelheid 2.


  4. Maal het vlees in de molen, duw het indien nodig voorzichtig naar beneden met de wisser.


  5. Meng het vlees met de balsamicoazijn, basilicum, mosterd, zout en peper.


  6. Zet 4 ringvormen op 4 borden, vul de helft van de ring met het vlees en vul aan met de mozzarellamousse. Verwijder de ringen voor het serveren door ze omhoog te tillen.


  7. Bestrooi na het verwijderen van de ringen met gehakte pistachenoten.


  8. For lactose-intolerant, switch from mozzarella to a nice guacamole made with smashed avocado, tomato and onion.