Skip the navigation

Taco's met geshredde kip piri piri

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Peri Peri Shredded Chicken Tacos

De pittige, rokerige smaak van deze taco's, gecombineerd met zoete honing en rijpe mango, maakt gegarandeerd indruk. Zo te maken met een KitchenAid blender en mixer.

Duration
Totaal40min
Voorbereiden10min
Koken30min

Hulpmiddelen

BlenderBlender
StandMixerStandMixer

Ingrediënten

Diameter 10-12 cm

tortilla's (maïs of bloem)

6-8

kippendijen zonder botten en huid

1

grote verse, rijpe mango

10-12

verse muntblaadjes, fijngehakt

savooiekool

4

bird's eye-pepertjes (thaise pepertjes)

35 g

koriander

6

knoflookteentjes

240 g

geroosterde rode paprika's uit een potje

1 theelepel

verse oregano

1/2

middelgrote ui

1 theelepel

gerookt paprikapoeder

1 theelepel

zout

2 eetlepels

honing

65 ml

citroensap

125 ml

olijfolie

1 eetlepel

witte azijn

Stap voor stap

  1. Dit recept is voor 10-12 taco's.


  2. Doe alle sausingrediënten in de blender en meng deze 10 seconden op snelheid 5.


  3. Verwarm de oven voor op de braadstand. Strooi zout en peper over beide kanten van de kippendijen en leg ze in een braadpan. Giet ongeveer 2 eetlepels saus over de stukjes. Wentel de stukjes vervolgens met een tang door de saus om ze gelijkmatig te bedekken/marineren.


  4. Als de oven heet is, braad je de kip 20-25 minuten of totdat de kip gaar is en de bovenkant mooi gebakken is. Haal de kip eruit en laat deze 5 minuten rusten.


  5. Doe de kip in de mengkom en shred de kip met de platte menghaak 8-10 seconden op snelheid 4 (of tot de kip naar wens is geshred). Doe de kip terug in de braadpan met de braadsappen.


  6. Bereid de garnering. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Doe de mango in een kom en meng met de vers gehakte munt. Zet apart. Snijd vervolgens de savooiekool in dunne reepjes. Zet apart.