Skip the navigation

Tagliatelle met krab citroen en verse tuinkruiden

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Tagliatelle with crab, lemon and fresh herbs

Duration
Totaal1h5
Voorbereiden50min
Koken15min

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer

Ingrediënten

1

portie pastadeeg, bereid met 1 eetlepel piment d’espelette en uitgerold tot op stand 6

125 ml

olijfolie

2

tenen knoflook

2

zachte rode chilipepers

300 g

vers wit krabvlees

2 eetlepel

fijngehakte bladpeterselie

1 eetlepel

fijngehakte dragon

2 eetlepel

fijngehakte dille

1 eetlepel

fijngehakte munt

1 eetlepel

fijngesnipperd bieslook

1-2

sap van citroenen

naar smaak

versgemalen zwarte peper en zout

Stap voor stap

  1. Plaats de tagliatellesnijder op de mixer en duw er de pastavellen door op snelheidsstand 2. Vang de pastaslierten op met de handen zodra ze uit de snijder komen. Leg de tagliatelle in een enkele laag op een schone keukenhanddoek of hang ze op een droogrek. Laat de pasta 30 minuten drogen en gebruik meteen. Of wentel licht in bloem en bewaar in een luchtdichte doos.

  2. Verhit de olijfolie in een pan met zware bodem. Snij de knoflook en chilipepers in plakjes met de schaaftrommel van de roterende groenteschaaf en -rasp op stand 4. Fruit de knoflook en chilipepers 5 minuten tot ze lichtgekleurd zijn. Haal de pan van het vuur en laat 10 minuten infuseren. Roer er de krab, kruiden en citroensap naar smaak onder. Kruid met peper en zout.

  3. Kook de tagliatelle in een ruime hoeveelheid gezouten water beetgaar. Laat uitlekken, maar laat een tweetal eetlepels kookvocht achter in de pan. Voeg de tagliatelle en krabsaus toe en roer om tot de pasta volledig bedekt is met saus. Serveer meteen.