Skip the navigation

Toast met cashew bietenspread

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Toast with a cashew beetroot spread

Deze zelfgemaakte rodebietenspread ziet er geweldig uit en smaakt verrukkelijk!

Duration
Totaal15min
Voorbereiden15min

Hulpmiddelen

BlenderBlender

Ingrediënten

Serveren

75 g

cashewnoten, 2 uur geweekt

3

rode bieten

120 ml

citroensap

6 eetlepels

tahini

6 eetlepels

olijfolie

1,5

knoflookteentjes

6

sneetjes brood

1,5

avocado

Stap voor stap

  1. Week de cashewnoten ten minste 2 uur in koud water. Giet het water weg.


  2. Verwarm de oven voor op 220 °C. Was de bieten grondig en maak met een scherp mes enkele inkepingen in de bieten. Wikkel de bieten strak in aluminiumfolie en bak ze 40 minuten in de oven of totdat je er gemakkelijk met een mes in kunt snijden. Laat het 5 minuten afkoelen. Schil en hak de bieten grof.


  3. Voeg alle ingrediënten toe aan de blender en mix ongeveer 1 minuut op snelheid 6 tot de spread er glad uitziet.


  4. Rooster het brood in de broodrooster. Besmeer het geroosterde brood met de bietenspread en beleg met een paar sneetjes avocado.


  5. Garnish with seeds.