Skip the navigation

Vegan kikkererwtenburgers

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Vegan chickpeas burger

Duration
Totaal35min
Voorbereiden20min
Koken15min

Hulpmiddelen

MeatGrinderMeatGrinder
StandMixerStandMixer

Ingrediënten

Serveren

200 g

kikkererwten

1/2

sjalot

1 eetlepel

aardappelzetmeel

10 g

peterselie

50 g

broodkruimels

50 g

griekse yoghurt

2 eetlepels

extra vergine olijfolie

1 snufje

zout

Stap voor stap

  1. Zet de fijne maalschijf op de voedselmolen en bevestig deze aan de KitchenAid keukenrobot. Plaats het voedselblad erbovenop, en zet een middelgrote kom onder de molen.


  2. Doe de kikkererwten, sjalot, peterselie, zout en aardappelzetmeel in een kom. Meng goed.


  3. Zet de keukenrobot op snelheid 3.


  4. Maal het mengsel in de molen, duw het indien nodig naar beneden met de wisser.


  5. Maak er met een ijsschep 4 bolletjes van.


  6. Maak de bolletjes plat en druk ze voorzichtig in de broodkruimels.


  7. Leg de burgers op een bakplaat, besprenkel ze met olie en bak ze 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.


  8. Serveer met de Griekse yoghurt als dipsaus.


  9. Serveer als een ‘echte' hamburger, op een broodje met tomaat, ui, augurk en ketchup.