Skip the navigation

Veganistische houtskoolwafels met spirulina kokosyoghurt

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Vegan charcoal waffles with spirulina coconut yoghurt

Ben je gek op creatief plantaardig eten? Probeer dan deze veganistische wafels met een verfrissende topping. Ze zijn voedzaam, smaken heerlijk en zien er ook nog eens prachtig uit op je bord.

Duration
Totaal21min
Voorbereiden15min
Koken6min

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer
GrainMillGrainMill
SifterSifter

Ingrediënten

Serveren

2 eetlepels

lijnzaad

5 eetlepels

water

160 g

tarwekorrels

2 eetlepels

bakpoeder

1/2 theelepel

zout

4 eetlepels

kokossuiker

1 eetlepels

actieve kool in poedervorm

180 ml

amandelmelk

1 eetlepel

appelazijn

4 eetlepels

kokosolie, gesmolten

1/2

vanillestokje

180 ml

koolzuurhoudend water

100 g

kokosyoghurt

1 eetlepel

blauw spirulina-poeder

verse bessen

1

pitaja

eetbare bloemen

Stap voor stap

  1. Doe het lijnzaad en het water in een kleine kom en laat dit ten minste 5 minuten staan tot de textuur gelachtig wordt.

  2. Bevestig de metalen graanmolen op de mixer/keukenrobot en voeg de tarwekorrels toe. Zet de maalmolen op de fijnste instelling door de instelknop rechtsom te draaien naar het symbool voor fijne maling. Plaats een kom onder de molen en vang de bloem op. Zet apart.

  3. Bevestig de zeef met weegschaal op de mixer/keukenrobot en zeef de bloem, het bakpoeder, de kokossuiker en het zout op snelheid 4. Zet de kom met droge ingrediënten apart.

  4. Doe de amandelmelk en appelazijn in de kom van de mixer/keukenrobot. Bevestig de platte menghaak op de mixer/keukenrobot en begin te mengen op snelheid 2. Voeg de kokosolie en vanillezaadjes geleidelijk toe.

  5. Voeg het gezeefde bloemmengsel beetje bij beetje toe. Verhoog de snelheid tot stand 4 en voeg het koolzuurhoudende water en de actieve kool toe. Meng tot er geen klontjes meer zijn.

  6. Zet het wafelijzer op een hoge stand en giet er beslag in totdat de vorm is gevuld. Bak 5-6 minuten totdat de buitenkant van de wafel knapperig is.

  7. Meng de yoghurt en het spirulina-poeder in een kleine kom. Serveer de wafels met de toppings.